Hur har de tänkt?

Eller de har nog inte tänkt. I alla fall inte hela vägen. Chefen systeryster bor i en bostadsrättsförening där styrelsen skulle behöva gå en kurs i att tänka hela vägen. För ett (eller är det två) år sen hade de inbrott i vaktmästarlokalen och huvudnyckeln stals. Detta innebar att man omedelbums var tvungna att byta lås på alla lägenhetsdörrar, och sen även på förrådsdörrar osv. Många tusenlappar som lades på månadsavgiften (så klart). I somras - höstas, installerade Tele2  sina jack i lägenheterna och vips försvann huvudnyckeln. Snacka om dåliga rutiner. Detta har i alla fall inneburit att man tvingats byta ut låsen. Igen. Den här gången blev det provisoriska lås, som sen har bytts ut till den typ av lås man ska ha. Och nu har man installerat elektroniskt portlås, vilket innebär att man måste lägga "nyckelhuvudet" mot en platta och om det är okej så låses dörren upp. Skulle kunna vara helt okej. Ja, riktigt bra, för nu är portarna låsta dygnet runt. MEN ...
... Det finns ingen porttelefon. Man måste alltså ringa den man vill besöka och be dem öppna porten. Eller så får den man ska besöka stå och passa så att de ser när gästerna kommer och då öppna porten. Jag kan ju då inte låta bli att fundera över hur det är för småbarnsfamiljerna ... Man kan ju knappast ge en nyckel till femåringen som vill gå till lekparken och leka med sina kompisar. Ska man då följa med, eller ska man ha ett fönster öppet så får telningen ställa sig på gården och ropa på mamma för att bli insläppt? Eller ska man inte låta en femåring gå till lekan utan att mamma eller pappa är med? Och vad händer om Anna en trappa upp ramlar och bryter benet? Hur kommer räddningstjänst upp till henne? Via balkongen? Eller ska hon ta sig ner för trappat med brutet ben för att sen få åka ambulans till sjukan?

Nä, de får allt ta och tänka om - tänka rätt.

Kommentarer
Postat av: Lotta & Wille

Vi har exakt samma problem här att det saknas porttelefon. Visserligen är det bara låst efter 18 men känns inge kul om det skulle hända något och man blir liggande i lägenheten.. Händer då och då att det kommer besökare som får kasta snöbollar eller ställa sig och skrika utanför för att de inte har med sig mobilen..!

2011-02-02 @ 14:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0