Fel i passet.

Det måste vara fel i passet, ett tryck fel eller nåt. Eller så är det någon som har missförstått något. I hästpasset står det att Arrakk är född 1987. Men antingen är det, som sagt, fel, eller så har Arrakk inte fattat att hästar som närmar sig sin 24:e födelsedag är gamla och borde ta det lite lugnt. Men jisses vilken fart det var på honom idag. Han trodde nog att han var på Jägersro, och inte på golfbanan. Sötnosen. Kingen var inte mycket sämre han, fast han travade i alla fall på i form, vilket inte Arrakk gjorde. Det var först efter lite galopp som jag lyckades få honom att arbeta korrekt. Envis liten travarkille, var han idag. Plutten. Men i stallgången var han som vanligt, lugn och trygg. Stod nästan och sov medan jag fixade iordning honom. :)

Sötnosen Olivia stannade snällt kvar i hagen medan vi var iväg på vår ridtur. När Jönsson tog in en ny hösilagebal blev hon superlycklig, så vi trodde inte att hon brydde sig om att hon var själv i hagen,och det gjorde hon väl egentligen inte. Men när hon såg att Emma och Kingen var på väg tillbaka till hagen for hon iväg i full galopp för att möta dem vid grinden. Snuttan. :) <3


Vill inte, vill inte, vill INTE ...

Har varit hos veterinären med Saga. Märkte igår kväll att hon börjat knipa med sitt högeröga. Inte bra. Så imorse körde jag till Din Veterinär, där vi fick träffa vet. Anna. Och  visst hade lilla snuttan hål på hornhinnan igen. Tre stycken den här gången. Små, men ändå. Fick recept på Isopto-Maxidex och Chloromycetin som hon ska ha fram till måndag, då vi ska tillbaka för att träffa vet. Lena (ögonspecialisten vi brukar träffa). Inte alls roligt. Smärtsamt för lilla Saga och dyrt för mig. Men vad gör man inte för de små liven? Nu får vi hålla tummarna för att ögat inte blir sämre.

Bättre??

Idag såg farfar lite piggare ut och han sa att han kände sig lite piggare. Han hade blivit, tvättad, fått rena kläder och de hade vattenkammat hans hår, och då känns ju det mesta bättre. Njurfunktionen är fortfarande inte riktigt igång, så han lär bli kvar på lasarettet ett tag, fast de ska flytta honom från kirurgakuten till njuravdelningen. Vi håller alla tummar vi kan för att han ska bli bra igen. Lars ska dit i eftermiddag och jag och Emma ska dit imorgon. Oscar vill inte. Och han behöver inte. Han är inte så förtjust i sjukhus (och vem kan klandra honom efter det att de körde runt i hans knä utan bedövning).

Imorgon är det även dags för nya naglar hos Jessie. Har inte bestämt hur jag vill ha mina. Men jag har ju några timmar till på mig att bestämma mig. ,) Och ikväll är det Jan-träning. :)


Inte den bästa av dagar.

Som dag betraktakt har dagen varit helt okej. Varit och hälsat på farfar (svärfar) på lasarettet. Han var lite piggare idag och idag var inte prognosen fullt lika mörk som igår, men det kan ändra sig på ett ögonblick. Viktigt är att njuren (den enda) kommer igång igen, och det kunde den göra nu när han får äta lite soppa. Vi får hålla tummarna. Men sen ska hjärtat orka också. Håller alla tummar jag har. Hoppas verkligen att han blir bra igen.

Efter besöket hos farfar var jag hem till mor och far. Bjöd dem på prinsesstårta (inte hembakad den här gången). Sen körde jag hem med lilla Saga och passade på att låta de andra hundarna komma ut en liten sväng innan det var dags att köra till Ängelholms flygplats för hämta Lars och Bodil. När jag ändå var i stallet passade jag på att vattna hästarna.

Ilade sedan hem för att fixa mat tillsammans med sonen - plommonspäckad karré, potatismos och gräddsås. Mumsigt var det. Det var inte direkt fullt vid matbordet. Bara Oscar och jag. Emma gick till lasarettet efter skolan, liksom Lars. Och nu är jag ensam hemma. Emma har inte kommit hem än, Lars kör direkt från lasarettet till motorgården och Oscar har precis kört till motorgården. Så nu är det jag och hundarna.

Som dag betraktat - helt okej.
Som födelsedag betraktat - usel. Jag har helt klart haft den sämsta födelsedagen hittills. Har dock fått många grattis-hälsningar från mina vänner på Facebook - tack kära ni. Förra veckan fick jag en stor vas med tillhörande tulpaner utav mor och far, och jag fick pengar av farmor och farfar (svärisarna) för att själv köpa min present (en berlock till mitt Thomas Sabo-armband och två tröjor). Och när jag kom hem från stallet stod Oscar och väntade i hallen med en presten - en till berlock till mitt Thomas Sabo-armband (en hästsko). Tack, älsklings sonen. :)

Och nu sitter jag här i min ensamhet. Ska äta en bit tårta till tror jag.

RSS 2.0